perjantai 24. heinäkuuta 2015

Legoland, tuo ruuhkien taivas..

Lapset eivät varmasti ymmärrä, mitä kaikkea me aikuiset välillä joudumme kestämään. Legoland kuuluu ehdottomasti tähän kategoriaan. Olimme pähkäilleet legolandin lippuvaihtoehtoja ystäviemme kanssa jo pitkään. He eivät ole tuolla viellä käyneet ja olivat sitä mieltä, että tahtovat viettää puistossa 2pv. Itse olemme tuolla olleet jo useamman kerran ja joka kerta tuo yksi pitkä päivä on meille riittänyt. Emme sitten ostaneet lippuja etukäteen vaan päädyimme ostamaan liput ovelta. Mukana oli näitä lapset "ilmaiseksi" lippuja joita saa tyyliin jokaisesta muropaketista. Liputhan eivät tule juurikaan halvemmiksi näillä, mutta näillä mentiin.
Leiripaikkamme oli give camping, matkaa on legolandiin n. 15km suunta. Puolessa välissä matkaa alkoi ruuhkat. Ja kyllä, juuri legolandiin.
Parkkipaikkoja on runsaasti, joten se ei ole ongelma. Auto parkkiin, kamat mukaan ja kävely portille. Itse olen joka kerta miettinyt, miksi portteja ei ole useampaa, vain tuo yksi sisäänmeno paikka lippuluukkujen luona. Samoin ulos pääsee vain tuota kautta. Syynä voi olla strateginen sijainti legokauppojen suhteen, nyt joudut ohittamaan ne sekä sisään, että ulos mentäessä. 
Lippujonot, puuh miksi voi miksi, en ostanut lippuja etukäteen netistä? Suosittelen sen tekemistä, vaikka olisikin niitä lapset "ilmaiseksi" lippuja. Itse valitsin jälleen kerran huonoimman jonon ja vaikka ystäväni tulivat toiseen jonoon minua myöhemmin, pääsivät he sisään meitä aikaisemmin. Jos kuitenkin päädyt jonottamaan valitse jonot vasemmasta reunasta, nämälippukojut ovat fyysisesti lähempänä, jolloin useimmiten jonotkin ovat lyhyimmät. Itse olin silmä määräisesti mittailevani jonoa, mutta mönkään meni, kun valitsin paikan keskikopilta. Koko perheen ei tarvitse jonottaa, vaan yksi lippuluukulle, toiset vessa jonoon strategiaa suosittelen jos päädyt jonottamaan. Sisään meno on jouhevaa, jos ja kun jonoa on niin selviää siitä liput kourassa tai kännykässä muutamassa minuutissa.

Me lähdimme lasten kanssa heti laitteisiin ja päätimme katsella legokylän myöhemmin. Katseltavaahan on joka puolella puistoa, mutta tuo minimaailma, nostosiltoineen, lentokoneineen ja junineen on omaa luokkaansa. Toistan itseäni, mutta miksi en ole töissä noita rakentamassa? Unelma duuni!
Jonoa oli hurjasti, joissain laitteissa annettiin jonotusajaksi yli tuntikin. Valikoimme laitteita jonotusajan mukaan, mutta täytyy sanoa, että jälleen yllätyin siitä kuinka reippaita jonottajia meidän lapset on. Muuten niin menevät lapset jaksoivat jonottaa päivän aikana tunteja ilman kitinää ja tappelua. Jopa herttaisina kannustivat toisiaan ja isoveli otti pikkuveljen välillä reppariinkin, kun oli jalat jo niin väsyneet kaikesta kävelystä ja seisomisesta. 
Olimme ystäväperheen kanssa jakautuneet eri porukoihin, mikä myös hillitsi lapsia. Meillä, kun on 3 lasta, heillä kaksi. Aina on joku ylimääräinen leikissä tai porukassa ja nahina on valmis. Yleensä meillä jää pienin ulkopuolelle, joka sitten yrittää päästä mukaan leikkiin hillumalla "isona" ja riita on valmis. Nyt A ja L taas kulkivat tapansa mukaan käsi kädessä ja julistivat olevansa parhaat kaverit ikuisesti. Se ikuisuus kesti seuraavaan aamuun, mutta mutta....
Se mikä legolandissa on hyvää meidän pätkälle, on se että aikuisen kanssa pääsee tosi moneen laitteeseen, johon muualla voi vain unelmoida pääsevänsä muutaman vuoden päästä, kun mittaa tulee lisää. 
4D elokuvasta lapset tykkäävät aina vaikka kieltä ei ymmärräkkään. Disneyworldin 4D vei lasten mielestä kuitenkin voiton, mutta kyllä vesisuihkut, tuulet ja lumisateet tekivät nytkin vaikutuksen.



11h puistossa mentiin, paljon jäi paikkoja käymättä, mutta riittävästi nähtiin kuitenkin. 6 jälkeen illalla jonot vähenivät ja sitten laitteisiin olikin enään 5 min jonot. Jonot onneksi liikkuu koko ajan ja näkemistä on matkan varrella, osissa jonoossa on jopa tehtäviä, ratkaise salakirjoitus, tai dubloaltaita missä voi rakennella. Näitä oli Amerikassa paljon, jonottaminen on silloin paljon kivuttomampaa. 

Ilma suosi, eikä vettä tullut kertaakaan. Ensimmäinen kerta, kun näin kävi. Yleensä on ollut hellettä ja vesikuuroja. Nyt kastuttiin vain tykkilaivoissa. Naama itsellä taas yllätys yllätys muistuttaa enemmän tomaattia.. Alueella on semmoinen vesispläsh alue jonne oli tarkoitus mennä, mutta se menee aikaisemmin kiinni, eikä meillä lapset sitten malttaneetkaan lopulta sinne lähteä. Ei se kummoinen ole, mutta kuumana päivänä viilentää lapsia.

Alueen linnashow kannattaa katsoa, lapset nauraa räkättivät, kun prinssit tipahtelivat vallihautoihin ja jännittivät saako kukaan pelastettua prinsessaa pahalta kosijalta. Vesi roiskuu ja nauru raikaa. Aikuisillakin jalat lepää katsomossa istuskellessa. 

Starwars rakennelmat oli meille uusia ja täytyy sanoa, että wau. Tuo alus painaa yli 20 000 kg! Ja paloja oli miljoonia.

Nuorimmaisen harmiksi vasta ensi vuonna avataan ninjago alue. Vaikka legoland onkin hieno, on se myös kallis ja näin sesongin huippuaikaan todella ruuhkainen. Kesän alussa ja syksyllä väkeä on huomattavasti vähemmän jolloin rahoilleen saa paremmin vastinetta. Itse en jaksa tuossa ruuhkassa ja hälinässä yhtä päivää pidempää, mutta monet siellä viettävät päiväkausia. Tosin silloin ei varmasti jonotus harmita samalla tavalla. Me kiersimme siellä minialueella tällä kertaa tunnin, muuten olimme muissa jutuissa. Me olemme tosin tuolla olleet jo 3 kertaa ja nähneet rakennelmat ennenkin. Hauskinta meidän lapsista on nostella siltoja ja päästää laivoja kulkemaan. Isoin jo miettii miten ne on rakennettu ja millaisia ohjausjärjestelmiä ne vaatii. Pienemmät vain ihastelee ja leikkii.

Meillä oli tarkoitus mennä seuraavaksi päiväksi Lalandiaan, kun toisten piti mennä toiseksi päiväksi legolandiin, mutta ruuhkassa oleilu sai heidätkin muuttamaan mielensä. Päätimme, että jatkamme matkaa kohti Tanskan rannikkoa. Säätiedot, eivät kyllä ole meidän puolella, nyt näyttää aika ankealta ennusteet. Sadetta tiistaille asti, kunnes lähdemme laivalla Ruotsiin.
Syena Lineltä tuli meille ilmoitus, että laivalla on teknisiä ongelmia silloin kun lähtö oli ja meidät on buukattu seuraavalle lähdölle. Se sopii meille paremmin, nyt lähtö on aamupäivällä, tuon karmaisevan aamulähdön sijaan. Ja aamiaisemme on ilman lisämaksua vaihdettu lounaaksi!
Lähdimme aamupäivällä pois leirintäalueelta ja autossa huomasin, että meitä oli laskutettu 3 yön sijaan vain kahdesta. No, en kääntynyt takaisin, vaan mietin innoissani "säästettyjä" euroja. Tanskan leirintäalueet on kalliita, eikä ole ollenkaan tavatonta, että 2aik ja 2 lapsesta joutuu pulittamaan 50€/yö.
Olimme katsoneet, että yövymme seuraavaksi jammerbugtin leirintäalueella, mutta pienten navigointi ongelmien jälkeen päätimme yöpyä Aalborgissa. Säätiedotus on luvannut ukkosta ja yli 30ml vesisadetta, joten oletamme isossa kaupungissa olevan jotain sisällä olo paikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti