lauantai 26. heinäkuuta 2014

Liepaja

Koska helteet jatkuvat, niin autossa istuminen ei tule kysymykseenkään ainakaan tunti tolkulla. Tämän takia päätimme etsiä leirintäalueen joka olisi lähellä merta. Jep tiedän, niinhän me ollaan tehty joka päivä, mutta kun lämpö nousee varjossa 35 ja asustelet sillipurkissa, tuo mereltä puhaltava tuuli vähän helpotusta :) 
Lisäksi kaupunki kiertelyt ja nähtävyydet joita olin itse ajatellut matkan aikana, on myös tuhoon tuomittuja. Joten olkoon tämä loma pelkkä rantaloma :) ei huono sekään.

Löysimme leirintäalueen nimeltä verbelnieki, noin 10km Liepajasta Palangaan päin. Väkeä tuntui olevan reilusti ja alueen uusi leikkipaikka sai lapset huutamaan, jäädään tänne.

Leiriytymis maksu oli 27€, eli aika hinnakas ja minua alkoi epäilyttää, kun näin, että huussirakennuksessa pitäisi myös olla suihku.
Yllätyin kun avasin oven. Ihan kaakeloidut kopit jossa onneksi vesivessa ja suihkut joista ihan tuleekin vettä, ihan kunnon paineella. Ekan kerran viikkoon sain hiuksetkin märäksi suihkussa heti. Tosin lämmin vesi loppui minulla siihen kun sain shampoon päähäni.

Täällä on myös aitaukset jossa on muutama lammas ja vuohia ja yksi kili jota lapset saa syöttää ja silitellä, samoin aitauksia jossa on kaneja.


Ja sotten alueen parhaimpaan osaan, ei se ei ole se, että hanaolut maksaa euron, tai siideri 1.20€, vaan tuo ranta! On se edelleen niin hämmästyttävää, kuinka niin lähellä meitä voi olla tällaiset rannat ja vesi. Ei ollenkaan niin kuin meidän päässä itämeri.. Vaan puhdasta levätöntä uintivettä josta näkee pohjaan.


Aamulla päätimme herättyämme, että jäämme tänne vielä yhdeksi yöksi, koska oli niin kuuma jo aamulla herätessä. Ongelmaksi tuli, se että alueella käy vain käteinen ja jääkaappikin alkoi näyttää aika tyhjältä. Asuntoautolla reissatessa se on todellakin ärsyttävää, että kun leiri on pystyssä ei pääse kauppaan kuin pyörällä tai leirin purkamalla. Ja jos nyt ymmärsimme oikein oli lähimpään kauppaan se 10km matkaa. Esikoisen pyörästä puhkesi eilen kumi, paikka sarja löydettiin kaupasta, mutta fillarin pumppukin jäi kotiin. Lisäksi poikaa pisti ampiainen vielä leuan alle ja saatiin sitäkin jännätä, että alkaako turvota.
Kaikki taskut ja lasten lompakot tyhjennettynä saimme kasaan 54€. Sillä saimme yön maksettua ja vielä syötyäkin. Ruokajuomaksi olikin jo valittava veden sijaan alkoholia, kun olut maksoi 1€ ja siideri 1.20, vesipullo 1.50... Päivän keitto olisi maksanut 2.20€ mutta laskimme, että jokainen pystyi valita itselleen jotain muuta. Kaitsu söi jonkin lihapalasen, lapset makkaraa ja ranskiksia ja minä kalaa. Ja juomaksi olutta,siideriä ja limua ja hinta 26.70€...

Tämä päivä ollaan oltu ylläri ylläri rannalla. Leijaakin on taas päästy lennättämään, se onnistuu ehkä joka 4kerta, mutta voi sitä riemua kun se leijuu taivaalla :b muutama viilto/palohaava minulla on nyöristä, toivottavasti ei muilla rannalla olijoista.

Huomenna olisi taas tarkoitus jatkaa matkaa johonkin, vielä ei tietoa mihin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti